onsdag 13 maj 2009

Också de som inte vill ha döttrar.

På DN.se läser jag att ”Könsvalda aborter ska begränsas”. Det är viktigt att markera att alla barn är lika mycket värda oavsett kön, tycker socialminister Göran Hägglund. Och visst är det viktigt.

Nu är det bara det att samhället en gång bestämt att det inte handlar om barn. Själva grundargumentet för fri abort är att det inte är barn. Grundförutsättningen för abort är just att fostren inte har något människovärde och inga rättigheter. Om vi nu vill ge de ofödda rättigheter känns rätten att få leva ganska basal.

Antingen har vi fri abort eller så kommer vi överens om att abort inte är etiskt försvarbart. Det kan inte finnas några villkor.

Syftet med fri abort är att ge kvinnor större makt över sina liv och sina kroppar. De gäller också kvinnor som inte delar våra värderingar. Det gäller också de som inte vill ha döttrar.

Läs mer här om hur det går an att begränsa aborträtten för de som inte delar våra värderingar.

3 kommentarer:

Anne sa...

hej lisa! skall du på återträffen den 6e juni? Jag skall dit. fin pelargon du har. kram

Lisa sa...

Hejsan! Nej jag ska inte dit, har inte slutat mina kurser då. Kramar.

Erik Blatte sa...

För trettio år sedan sammanträdde Rom-klubben och löste världsproblemen.

Ett problem var överbefolkningen på jorden, det var i själva verket det viktigaste problemet att lösa.

Då var sveriges befolkning 8,5 miljoner. Idag är den 9 miljoner. På ett sätt kan man säga att vi har lyckats hejda överbefolkningen. Med massiv preventivrådgivning och 1 miljon aborterade svenskar på 30 år har antalet etniska svenskar minskat från 8,5 miljoner till 7 miljoner.

Om ytterligare 30 år finns på sin höjd 5 miljoner kvar av ursprungsbefolkningen.

En del andra länder har inte lyckats lika bra, ta Egypten som exempel. Idag 83 miljoner och 30 år sedan 41 miljoner. Rand corporation fick uppdraget att föreslå åtgärder mot befolkningsexplositionen. Resultatet sammanfattades i en rapport.

Sammanfattningen var att utbilda kvinnor tillräckligt länge så att den kvarvarande fertila åldern bara gav utrymme för 2 barn, (The Swedish model). Nåväl rapporten från Rand corporation fick inget större genomslag.