måndag 11 maj 2009

Utmanad!

Stina har utmanat mig:

För fem år sedan: Då höll jag på att avsluta mitt första Uppsala-år och letade febrilt bostad. Jag hade nämligen blivit utkastad ur studentrummet jag hyrde i andra hand på Studentvägen. Läste historia A i gula huset vid Domkyrkan och skrev sista tentan för Åsa Lindeborg. Hon skrev så uppmuntrande och berömmande på min tenta, det var nog ett av de finaste ”betygen” jag någonsin fått.

För tre år sedan: Bodde i dubbletten med Madde, skrev C-uppsats och umgicks mycket med Ida. Min Morfar hade nyligen dött och någon gång i maj kom Farmor och Farfar, Mamma och Pappa och hälsade på. Farfar hade sparkcykeln och pappa bogserade honom upp för Carolinabacken. (se bild!)

För ett år sedan: Bodde jag här på vinden och gjorde alla rester från alla terminer för att kunna ta min kandidatexamen. Jag förstod inte om det skulle bli en teol.kand eller en fil.kand. Det blev en fil.kand i Religionsvetenskap.

För tre månader sedan: Vinter. Letade ständigt längdskidspår, skrev PM, började blogga.

Igår: Fikade med Ylva och Fia. Skrev PM. Grannarna klippte gräsmattan.

Idag: Skriver PM har tagit en lång cykeltur, ska promenera in till stan på rkuf-aktivitet.

Imorgon: Lånar böcker till mastersuppsatsen, sitter på Karin Boye med Gabbis och läser böckerna.

Om ett år: Skriver klart mastersuppsatsen. Sitter på Karin Boye med Gabbis. Undrar hur det ska bli med jobb och bostad och hela livet.

Jag utmanar Isak.

5 kommentarer:

stinalottalarsson sa...

Jag trodde faktiskt också att det skulle vara fler steg men tydligen inte. Så det blir nog lite svårare än jag trott. Det är jag mamma och aurora som är med. Vi ska köra från idag till midsommar och det gäller att ha gått flest steg tills dess, så man får själv skriva upp varje dag hur långt och sen plussa ihop. Förloraren får bjuda de andra på bio. Vore jättekul om du var med!

Isak sa...

Alltså shit! Jag kommer absolut inte ihåg allt efter alla dessa år :P Ska försöka iallafall.

Helena sa...

Åh, vilken härlig bild, Lisa! Det hade man ju velat se på riktigt... Han ser stark ut, din pappa!

Lisa sa...

Helena, du skulle ha sett hur det hela slutade...

Håkan sa...

Jag tycker att Helena verkar vara en mycket klok och observant människa. Lisa:Jag har glömt hur det slutade!