onsdag 9 december 2009

Prestationsångest.

Jag har varit en dålig bloggare på sista tiden. Inte för att jag inte har något att säga utan för att jag läser andra bloggar som skriver så himla bra så himla hela tiden. Som tycker så himla smarta saker jämt. Och jag bara tänker att så där mycket klokt kommer jag ju ändå aldrig att kunna tycka så då är det lika bra att lägga ned.

Jag skulle vilja tycka mer saker på bloggen. Fast jag skulle förlora läsare då. Jag skulle vilja debattera om saker så folk klickade på bloggen och bara "Åhh! Ni måste komma och se vad Lisa har tyckt" "Skitsmart". Så som jag gör med Linus Fermins blogg.

Men det verkar ju inte hända.

En anledning är att jag har lite C-uppsats inställning till alla mina lite mer politiska inlägg. Jag vill liksom börja med att berätta vad jag inte ska göra, för att min opponent inte ska kunna kritisera mig. Sen begränsar jag mitt ämne lite till för att slippa jobba ihjäl mig. Sen lägger jag fram noggrant researchat fakta som jag måste tvinga mig själv att inte fotnota allt för noga. Så kritiserar jag mig själv för att ta orden ur munnen på opponenten. Och redan nu är inlägget för långt.

Nu är det ännu längre.

Sen tycker jag lite. Men bara lite. För jag vill slippa galningar som kommenterar i kommentarsfältet om kommunister och islamister som kommer att ta livet av alla fina svenskar. Och hota allt som de håller kärt.

Sen är det naturligtvis så att jag faktiskt tänker många tankar som inte är så himla briljanta också.

Men. Kära läsare. Jag jobbar på förbättring.

5 kommentarer:

sus sa...

För det mesta har jag ingenting klokt alls att säga. Fast det är inte riktigt därför jag har bloggen. Jag har den mest för alla dom där icke kloka sakerna som man vill säga, allt det där tjollret. Fast mest är det för att hålla kontakt med alla fina som flyttat på sig. Det funkar den ganska bra till. När jag nu uppdaterar ;)

StinaLottaLarsson sa...

Jag säger inget klokt och jag är dessutom en värdelös gästbloggare just nu eftersom att jag skrev ett inlägg sen hörde jag aldrig mer av mig. Har bara tappat lite blogglust senaste veckorna. Men såfort den är tillbaka kommer det ett gästinlägg. Får bara se hur länge det dröjer..

Anonym sa...

Skönt att nån mer än jag har prestationsångest över bloggandet. Jag skäms ju lite när man läser alla blogginlägg som är insiktsfulla, roliga och tänkvärda. Men. tänker jag. Men, det är så skönt att läsa om det vanliga livet också, det där som vi alla känner igen oss i. Och det vill jag tacka dig för, därför det gör du bäst!

Veronika sa...

Jag skriver under på varje ord. Men mina läsare verkar föredra när jag postar bilder på söta barn, så jag får väl hålla mig till det.

Lisa sa...

Tack för er fina respons!

Sus,Jag ser ju inte bloggen som ett sätt att hålla kontakten, det är väl det jag har facebook till!?

Stina, ingen fara alls!

Ida, tack för komplimangen och skönt att höra att du känner igen dig!

Veronika, jag förstår att läsarna suktar efter bilder på dina små men tycker att det ena inte behöver utesluta det andra!