måndag 24 maj 2010

Under tiden på kontoret.

Förvånansvärt många minuter av mitt jobb går åt till att googla obegripliga förkortningar och skriva sammanfattningar om avtalen/myndigheterna/företagen/institutionerna/företeelserna bakom bokstavskombinationerna.
Ofta är förkortningarna nedklottrade av någon på en lite skrynklig gul post-it. Ibland är det fel bokstäver. Ibland är det fel ordning.

Visste ni tillexempel att "CEM" är en livmoderinflammation hos ston, flera turkar - en prins (1459-1495), ett företag som gör mikrovågsugnar och discovrar the future och någon sorts europeisk utbildningsnämnd. CEMR å andra sidan är "Council of European Municipalities and Regions" och dom har tagit fram en jämställdhetsdeklaration som passande nog heter CEMR-deklarationen.

KRUS är någonting statligt i Polen som sysslar med jordbruk. I Sverige är det en stabsmyndighet som bistår regeringen i frågor som rör strategisk kompetensförsörjning (jag citerade).

SIS står efter en del krumbukter för Swedish Standards Institute men det är också den hemliga brittiska underrättelsetjänsten, mer känd som MI6.

1 kommentar:

RedLazarus sa...

Du glömde Statens institutionsstyrelse (SIS)