fredag 11 juni 2010

Berlin-tips, bitte!


Den gången jag var i Berlin låg jag mest och sov under ett blommigt täcke på en tågstation. Bredvid satt ett gäng punkare som viskade om hur söta vi var under blomstren. Det här var i slutfasen av en nära fyra veckor lång tågluff med två av mina finaste vänner och vi var vid det här laget totalt utmattade och orädda. Vi sov i princip var som helst. Man kan säga att jag missade Berlin lite grann den gången.

Nu är jag på väg tillbaka och den här gången tänkte jag har något att berätta om just Berlin när jag kommer hem igen. Vad tycker du att vi ska se och göra när vi är på plats? Moses har någon sorts vag idé om att jag ska gå omkring och vara bohemisk. Vad han ska göra förtäljer inte historien. Jag vill se udda och knasiga platser och människor. Historiska sevärdheter är också min grej. Resekamraten är lite mer finkulturell. Mer kultur och mindre kitsch för honom. Så gillar han saker som stjärnor och planeter och kartor och sånt med.
Så.
Berlin-tips, bitte!

4 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Cementklumpen som är kvar från andra världskriget. Det snappade jag upp i nån tidning hos tandläkaren.

Aidaho sa...

bästa resan önskar jag er! Berlin är inte något jag har besökt så jag kan tyvärr inte bidra med något förutom mina lyckönskningar.

StinaLottaLarsson sa...

Kusin min kompis ida som jag jobbat på stigs med och du säkert träffat någon gång bodde där förra hösten, ida lindberg heter hon på facebook, släng iväg ett mail vettja, hon har säkert några tips!

Evelina sa...

Det finns ju mkt krigshistoria överallt i hela staden så det borde man kanske se, tror jag. Men det jag tyckte var bäst när jag var där över nyår var deras djurpark som ligger mitt i centrala Berlin. Den var hur mysig som helst i vintras så jag kan tänka mig att den är något bättre under sommarmånaderna. Du finner den genom att se det stora gräsfältet på kartan och det är bara att traska dit!