onsdag 17 februari 2010

Besöksstatistik: ett folkbildningsarbete.

Det är alltid lika roligt att studera besöksstatistiken och se vilka briljanta sökord som har fått er, dyrbara läsare, att snubbla in på den här ytterst blygsamma bloggen. Den vanligaste sökfrasen är fortfarande vad betyder cynisk eller cynisk+betydelse. Jag är glad att jag kan hjälpa till och utbilda massorna. Cynisk betyder fortfarande ungefär illusionslös.

Ytterligare ett vanligt sökord är Burvik, idag har det dykt upp tillsammans med kött. Burvik+kött.

Jag ska försöka vara till hjälp.
Vad jag kan förstå så finns det minst två orter som heter just Burvik. Den ena, som jag har skrivit om här, ligger utanför Bureå i Skellefteå kommun. Det är en liten by med drygt 100 innevånare som ligger vid havet. I Burvik finns många sommarstugor samt en barnkoloni; Burviks sommargård.
Ett annat Burvik finns nära Knutby mellan Uppsala och Norrtälje. Här spelas det mest golf.
Kött är ett annat ord för muskel och fettvävnad hos djur. När man talar om kött menar man ofta döda djur och tänker då på köttet som ett födoämne. Både människor och djur äter kött. När människor äter kött tillagar de det oftast på något sätt först. På sommaren är det populärt att grilla.
I Burvik kan man grilla kött på sommaren. Många gör det. Många äter också kött innan eller efter de har spelat golf.

3 kommentarer:

Håkan sa...

Godmorgon Bloggen.
Tyvärr så har jag hittat ett fel i ditt annars lysande blogginlägg.
Du måste numera säga att det "fanns"
en barnkoloni i det enda riktiga Burvik. Vår fina kommun har ju beslutat om att den av sparskäl ska läggas ner och verksamheten flyttas till Munkviken. ( En bit utanför Lövånger). Så om några år så är det väl några inom kommunpolitiken som beslutar om rivning och sommarstugetomter åt avdankade politiker!! Fy Fy

Helena sa...

Lisa, det här är kanske lite mycket begärt, men varje gång jag är inne på din blogg klickar jag på dina foton längst upp på sidan i hopp om att man ska kunna förstora dem (och sedan glömmer jag varje gång att det inte fungerar). Går det inte att förstora dem på något sätt? De är ju så fina!

Lisa sa...

Helena, det går inte riktigt, eller jag vet iallafall inte hur det skulle gå till, bilderna är liksom inte större än så där i den där konstellationen. Jag HAR ju dock alla bilderna i större format i min dator så om det är någon särskild bild du vill se stor kan jag ordna det.