lördag 7 november 2009

En favoritbild.

I flera år nu har det här bilden varit en av, om inte min absoluta, favorit. Den finns i en bok om 1900-talets modes som heter just "MODE -designernas århundrade". Om jag inte minns helt fel fick jag den i studentpresent. Jag älskar deras vackra vita kläder och självsäkra hållning. Det lockiga håret som flyger lite i vinden. Jag förtjusas av det förfärade paret som häpnar över deras ovanliga klädsel. Jag gillar stranden och havet och trettiotalet.Tänk att få ha dem i en ram på väggen.

Fotografen heter tydligen "J.A Hampton"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej svejs, sitter med en katt i knä framför datorn och tänkte mig svänga förbi din blogg. Alltid roligt att höra hur du har det! Min dag började klockan 10 (jag sover fortfarande ofantligt mycke bara jag får chansen), inför mitt kommande besök måste jag nog flagga för att det blir någon sovmorron :)
Nåväl, vaknade av tystnaden och ett konstigt ljus, jag kikade ut och vips var vintern här, över natten hade det kommit så mycket snö att grannarna skottade! Och vilken tystnad det blev, snö luktar ju så gott också... Ojdå nu vill katten ha lite uppmärksamhet... Klapp klapp. kurr kurr. Och en puss på huvudet såklart. Det kanske blir att bygga en snögubbe imorron, men först blir det nog IKEA i Happis, ljoligt! Snygg bild, min favvobild är nog för stunden bilden av min farmor och hennes systrar från 40-talet! Ja ja hoppas du har det bra och att du får använda skidorna snart igen... Kramiz från norrlands-Ida, ses snart!!!

Annapanna sa...

Personligen tror jag att blickarna (förfärade och andra) kommer sig av att personerna i vitt är karlar. Bakifrån anar vi det bara genom de något breda axlarna, de något smala höfterna och den något korta alternativt breda halsen. Men framifrån... Boy howdy.