tisdag 12 januari 2010

Sagan om de två Lisorna.

Det finns två Lisa L****** här på A*****gatan. Det är den enda logiska förklaringen. Obemärkt byter de plats där någon gång på eftermiddagen.

Den ena Lisan är här på morgonen. Och vill ligga kvar i sängen. Trycker på snooze fem gånger och lovar att gå och sova tidigt nästa kväll. Den Lisan tycker att kvällen ju har så många, många timmar. Så det allra mesta kan man ju göra då. Läsa hundra sidor. Svara på mejl. Diska. Göra lunchlåda. Nä, på förmiddagen, tycker den Lisan, borde man nog få sova en timme extra. Snoooza bara en gång till. Och så är det viktigt att surfa ordentligt så att man inte försummar några sociala relationer eller missar en viktig nyhet. Läsa lite bloggar. Planera allt det egentliga arbetet som ska göras på kvällen.

Den andra Lisa kommer vid halv tre-tiden. Den Lisan tycker att dagen har tagit slut och att Lisa måste göra annat nu. Inget vettigt blir ju ändå gjort efter klockan fem. Den Lisan vill inte gå och lägga sig. Inte läsa hundra sidor eller diska eller svara på mejl eller göra lunch. Förmiddagen har ju förvånande många timmar, tycker Lisan som vill slösurfa på okända människors facebookprofiler efter midnatt. "Förstå så tidigt Lisa ska stiga upp imorgon" tänker Lisan. "Tänk så mycket hon ska hinna!"

Och nu har den första Lisan ätit bröd med små, små frön i som andra Lisan måste borsta bort ur visdomständerna tills det blöder lite ur tandköttet.
Och för straffa den där första Lisan ska nu den andra Lisan, hon som borstar nu, gömma Lisas tandborste på ett riktigt lurigt ställe. Precis så där som hon brukar göra varje kväll.

2 kommentarer:

Carina sa...

En finns här i Bureå, nej förresten den använde ju din pappa när han skurade avloppet i duschen här om dagen. Vill du ha tillbaka din peruk?

Lisa sa...

Usch!