fredag 15 januari 2010

Jag har glömt honom igen.

För ett par år sedan, jag minns inte alls när eller i vilket sammanhang, kom en kille fram till mig och frågade om det inte var så att jag hette Lisa och var från Bureå och att vi hade gått på samma skola. Jag svarade något om att det nog stämde men att jag tyvärr inte hade något minne av honom. Jag minns inte nu hur han reagerade. Men jag skämdes lite. För han visste en massa saker om mig och vi hade visst pratat flera gånger och hejsan svejsan. Jaha, sa jag och kände mig dum.

Sen glömde jag tydligen bort honom igen.

För idag när jag var på ICA och köpte årets första tulpaner stod han i kön bakom mig. "Hej Lisa" hälsade han glatt. "Hej --- Du!" sa jag och försökte se ut som om jag visste vem han var. Men det visste jag inte. Jag hade glömt honom igen.

Först när jag gick förbi Frisörsalongen Kjell kom jag ihåg att det var han som jag glömt.

Det konstiga är att den här mannen har ett väldigt säreget utseende. Jag borde minnas honom. Annars är det vad jag brukar skylla på när jag inte vet vem som är vem - folk går ju omkring och ser likadana ut!

8 kommentarer:

sus sa...

Haha! Du har så söta inlägg.

Kameran finns på http://www.cocoo.se/
visst är den riktigt riktigt fin?

Aidaho sa...

oooh, den känslan är aldrig trevlig. Och dubbelt upp också. Vad ska du göra nu?


Vad har du för kamera egentligen? Dina bilder är ju fantastiska!

Aidaho sa...

Nu menade jag inte riktigt så..kom jag på. Till 99,9 procent är det ju skicklighet bakom dina bilder. Jag undrar bara vad du har för kamera? om den har några roliga finesser som du gillar? Jag är lite på jakt efter en ny..

Lisa sa...

Aidaho - tack så mycket!


Tidigare hade jag en >Sony cyber-shot DSC-S90< vilket är en ganska genomsnittlig sisådär fem år gammal liten vanlig digitalkamera. Dom flesta bilderna i bloggen är tagna med den. I julklapp fick jag dock av mina kära föräldrar en digital systemkamera >Sony DSLR A200< som är, vad jag förstått, en enkel digital systemkamera. De nyare bilderna är tagna med den. En hel del bilder är också tagna med en annan digital systemkamera -liknande den jag har - som är min pappas. Sen spelar det också roll vilka objektiv jag använt och ärligt talat så vet inte mycket om dom, förutom på vilket sätt korten blir fina. Jag kan väldigt lite om detta egentligen. Slutligen är också en del bilder redigerade i Adobe Photoshop.
Funktioner...nja, min favorit är ju makro funktionen som verkar finnas på de flesta digitalkameror, även de av enklare modell. Oftast brukar symbolen vara en blomma. Jag upplever att man kan få hemskt snygga makro bilder också med "vanliga" digitalkameror. Det här är tillexempel en makrobild = http://3.bp.blogspot.com/_K2JQ7eN_Rz8/SaRjCJU8FRI/AAAAAAAAAFM/A6Wool1vES8/s320/fettisdagen+09+005.jpg (tagen av Gabban)

Du kan googla på kamerans namn - då kan du läsa recensioner och se hur den ser ut och så...

/Lisa

Lisa sa...

Sus! Jag vill ha... men vet inte... kanske lite för glittrigt för mig!?

Lisa sa...

Förresten, vad jag ska göra nu? Jag antar att jag kommer glömma honom igen och hoppas på att han inte dyker upp förränn om en sådaär 8-10 år...

Håkan sa...

Dina stackars fattiga föräldrar hade ju inte råd med mer än en enkel systemkamera. Vad tycker du om ditt nya objektiv föresten?

Lisa sa...

Pappa, det är inte så charmigt med martyrer tycker jag. Jo det nya objektivet är toppen, lite klurigt det där med att få in rätt skärpa på makron bara. Blir alldeles vindögd tillslut. Tur att det är digitalt.