tisdag 26 januari 2010

Begravningssjalen.

Jag ska på begravning på fredag. I en gammal kyrka. Säkert är där dragit och kallt.
Med anledning av detta har jag spenderat orimligt mycket tid åt att leta en svart sjal. Jag har varit inne i varje affär. Klämt på halsdukarna och sjalarna. Funderat på om de är varma, om mitt hår kommer att bli elektriskt. Är den tillräckligt svart? Tillräckligt elegant? Jag har gnuggat sjalarna mot kinden, jag har svept dem om ryggen. Håller de emot medeltidskyrkodrag? Ser fransarna för festliga ut? Jag har funderat på om jag någonsin kommer att använda sjalen igen eller om den förevigt kommer vara: begravningssjalen.
Det finns ungefär tusen svarta sjalar i affärerna. Ungefär 95% av dem är helt ok. Ärligt talat och faktiskt. Ändå har jag inte köpt någon. Det bär liksom emot.
Jag som älskar sjalar.

3 kommentarer:

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Hej!

Nu har Fotostafetten dragit igång och du är nummer 10 på listan. När det är dags för din del i stafetten kommer du att få ditt tema av personen som är före dig på listan och sen har du alltså två dagar på dig att skicka stafettpinnen vidare och lämna ett nytt tema till nästa person. Vill du göra det snabbare får du så klart göra det :)

Så här går det till:
* Blogga tre foton på det tema du får
* Hitta på ett nytt tema till nästa deltagare
* I ditt stafettinlägg ska du skriva vilket tema du ger till nästa deltagare på listan, länka till den personen, samt länka till Fotostafetten.
* Skriv en kommentar hos deltagaren och tala om vilket tema du ger henne/honom
* Du har två dagar på dig att fullfölja din sträcka av stafetten.

Hela listan över stafettlaget finns i bloggen och där uppdaterar jag hela tiden när någon har gjort sin stafettsträcka. Så när du är klar får du gärna lämna en kommentar med en länk till ditt inlägg så att jag kan länka tillbaka till dig.

Välkommen till Fotostafetten och lycka till när det är dags för dig!

Carina sa...

Har inte du en som jag virkat? Var den inte svart och varm?

Barbro S sa...

Hej Lisa, nu skickar jag över fotostafettuppdraget till dig och av mig får du temat Inuti. Lycka till!