lördag 28 mars 2009

Jord Timmen

Från början fattade jag det så att det var allt som gick på elektricitet som skulle stängas av. Nu anar jag att jag hade fel. Det verkar bara vara lamporna det rör sig om. Hela grejen känns plötsligt mera vettig. Nu kan ingen inbilla sig att den där timmen ska ha någon effekt på miljöförstöringen, det blir bara en symbolhandling. Ungefär som Arlas mjölkpaket. Eller kungen som släcker ned slottets fasadbelysning.

Hela jippot kändes annars väldigt singel-ovänligt. Vad ska jag göra ensam en timme en lördagskväll utan dator, teve, musik, telefon eller lampor? (Promenera, meditera, kontemplera, filosofera, vila, umgås med någon? Bah!)

Det kändes också väldigt hemtenta-fientligt, speciellt då den här helgen redan är en timme kortare än andra helger. Skulle jag stänga av datorn en timma mellan halv nio och halv tio skulle jag bara behöva ha den på en timma längre framåt natten.

Men det här med lamporna fattar jag.

Jag är med!

Är ni?

Sen hoppas jag verkligen att kungen tänker släcka lamporna inne i slottet också.

Läs mer på WWF här , eller på DN här, eller på SvD här

3 kommentarer:

Isak sa...

Jag är på, ska jioförsej bort över kvällen men kommer att släcka ner allt i lägenheten förutom kylskåpet :P

Wunder sa...

Men hallå. Jord Timmen? Särskrivning och stort T. Och desutom bestämd form. Tre fel av tre möjliga. Du får gå om skolan. Du lärde dig inte svenska tillräckligt bra.

"Earth Hour" = Jordtimme.

Lisa sa...

Jag är ledsen "Wunder" men det är ett skämt...ironi. Svengelska.