torsdag 5 mars 2009

En gammal man med käpp

Jag var på Åhléns idag för att shoppa en ny mössa då min gamla på något märkligt sätt har försvunnit. Jag misstänker att den har flytt då jag ständigt svor åt dess envisa benägenhet att åka ned för ögonen. Eller jag svor inte, jag är dålig på att svära, jag anväder töntiga låtsas-svärord som ”jäklar”, ”men, kära nån!” och ”förbaskade skräp-mössa!”. Ligger det förresten en ensam, lätt förolämpad svart baskerdin hatthylla kan du ju skicka hit den eller skänka den till någon med väldigt stort huvud, alternativt väldigt tjockt hår.

Hursomhelst så avbröts mitt mössprovande av några dunsar, lite skrammel och skrik. Jag förstod snart att någon hade ramlat ned för rulltrappan. När jag en stund senare går ner till entréplan med min nya mössa på huvudet står där en ganska stor klunga människor, bland annat ett ambulansteam.

Jag vet inte om ni har sett den här serien ”sjukhuset” som går/har gått på tv3? Den är iallafall inspelad här i Uppsala. Ett par gånger har jag, sen serien började spelas in, stött på olycksplatser där någon står och filmar. Så också idag. Det visade sig vara en gammal man med käpp som ramlat ned för rulltrappan, han verkade ganska illa däran, så vitt jag kunde se rörde han sig inte.

Det märkliga i dagens händelser var dock varken teveteamet eller den gamle mannen, det var alla de människorna som samlats runtomkring och bara stirrade. En kvinna i 55-årsåldern ringde någon på sin mobil och sa:

”Jag är på Åhléns, det är en farbror som ramlat ned för hela rulltrappan….ambulans och allt….du kan väl komma hit.

Det var inget blod som sprutade, det var inga snygga ambulansmän som ropade förkortningar på engelska och sprang. Det var ingen som grät. Totalt odramatiskt och ändå stod så många där och glodde. Bara en stilla farbror. Kommer det i teve kan ännu fler glo och de som glodde första gången kan glo igen.

Jag är hon i ny mössa som blänger på alla vuxna människor som inte har något bättre för sig en torsdagseftermiddag än stå och stirraen stilla gammal man.

1 kommentar:

Isak sa...

Hmm, det är märkligt vad folk stannar och stirrar på ibland.