onsdag 11 mars 2009

Hockey*

Jag kan inget om Hockey. Eller jo, jag vet att man åker skridskor och har skydd och skjuter en puck in i ett ganska litet mål. Målet är litet iallafall om man jämför med bandymål. Och fotbollsmål. En gång lärde jag mig att allsvenskan var bäst i en sport och elitserien var bäst i en annan. En av sporterna var hockey och i en av serierna är Skellefteå AIK. Hockey alltså. Herrar. Först var dom inte med och sen blev dom med och då vart skellefteborna galna. Mina släktingar med.

Men, säger jag, ni har ju redan sett Hockey en gång idag!?

Jo, säger dom, men man kan se Hockey flera gånger på en dag.

Då går jag och ser på ”Vita huset” i datorn för femtielfte gången. (ser du på "Vita huset" igen, säger dom…)

En av mina fågelkusiner skriver saker om Hockeynätet. Tyvärr fattar jag ju inte vad det handlar om heller.  Länk till N-P:s Hockeykrönika på viasatsport.se . Det är lite tråkigt, de lyser nämligen med sin frånvarointernet annars den där familjen tycker jag.

bilden ser ni lillebror, något säger mig att han kollar på Hockey.

*ett inlägg på begäran från pappan.

6 kommentarer:

Isak sa...

Hockey, det är ett ämne jag aldrig varit särskilt påläst i. Vet att SAIK är i slutspelet iallafall, men inte mycket mer.

Har inte gått på en enda match under mina snart 7 år i denna stad.

Håkan sa...

Stackars du Isak som har missat så mycket av kulturen i staaan.Och du Lisa: Någon gång då det passar ska vi gå på hockey så du får se att ingen match är sig lik som en massa repriser av Vita Huset. Däremot är det lite tradigt att se samma match först live och sedan i repris när man kommer hem. Alla matcher är dock inte lika nagelbitande spännande som den senaste.

lillebror sa...

Nu blev jag kändis.

Håkan sa...

Efter kvällens seger i Linköping så får vi gå på ännu en hemmamatch på lördag och missar ( fniss )därför melodifestivalens final.

Isak sa...

Håkan har nog rätt, borde nog gå på en sån dära match nån gång så man kan få en förklaring till skelleftebornas stora passion för denna is sport.

Lisa sa...

Jaja pappa, men ni gjorde faktiskt just det en dag, såg en match live och sen samma på teve...

Och jag har noterat att lillebror håller på att äta upp sina naglar på bilden men jag tyckte det var taskigt att blogga om det. Vi får vara glada att han inte har värre ovanor tycker jag.

Isak! Jag tycker du ska stå på dig och inte fastna i Hockey-träsket. Men säg det inte så högt...Du kan bli nedslagen på torget!

Tack för alla kommentarer. Lisa