tisdag 17 mars 2009

Smådrakar och stickade tigrar

När jag var liten och vi skulle fara till fjällen ringde jag alltid Karro kvällen innan och frågade vilka mjukdjur hon skulle ha med sig. Så att vi skulle ha med oss ungefär samma. Jag var väldigt nervös inför det där samtalet. Rädd att Karro skulle säga: ”Nej nu är jag faktiskt för gammal för att leka med dig!” Till slut var mamma tvungen att hota: "Du måste ringa nu, Karro kanske går och lägger sig!" Så jag ringde. Och vi planerade. Och packade fulla cylindriska röda fjällen-väskor. Det var ruggugglor, slöfockar och smådrakar. En och annan stickad tiger.


lördag morgon åker vi. Karro, vilka ska du ta med dig?

7 kommentarer:

Karro sa...

Smådraken och Stordraken måste ju med! De har liksom en speciell plats på alla fjällsemestrar. Annars funderar jag mer på att ta med mina nutida leksaker, laptopen och systemkameran:)

Lisa sa...

Som vanligt har jag ju inte lika häftiga leksaker som dej, men jag tänker ta med mig laptopen och vanliga kameran.

Håkan sa...

Ni måste se till att era moderna leksaker ryms i dom omtalade röda cylindriska väskorna. Själv ska jag ta med mig min AIK halsduk så vi kam heja på någon sportbar lördag och måndag då vi ska spöa Färjestad

Carina sa...

En stilla undran...
Hur ska ni hålla kontakten mellan bilarna? På det gamla hederliga sättet ( ni vet, stanna i en korsning, veva ned rutan osv.) eller kanske via telefon eller rent av via sms?

lillebror sa...

Mattias är avundsjuk.

marita sa...

Tånk att den stickade Tigern fortfarande lever och att den ska få fara till fjällen igen.

Lisa sa...

Det är Marita som har stickat den stickade tigern. Någon gång när jag var liten och kunde tänkas äta upp dess ögon. Därför har den broderade ögon och istället för knappar. Tigern heter förövrigt "Lillstina"