onsdag 8 april 2009

Födelsedagspresent


Gabbis 28 år + Andrea 22 år = 50årskalas! 

Min rara vän Andrea har ett stort intresse. Bröllop. Helst sitt eget. Min söta vän Emelie har ett stort intresse. Bröllop. Helst sitt eget. När mina båda söta och rara vänner träffas pratar de om bröllop. Sina. Väldigt mycket. Då dör Gabbis och jag lite långsamt inuti och försöker locka med andra samtalsämnen. Det går dåligt. Jättedåligt.

Nu har den rara Andrea fyllt år, 22. Av någon outgrundlig anledning bestämde jag mig för att uppmuntra galenskapen och ge henne en bröllops-mapp.  Jag har pysslat och knepat och knåpat lite och nu har hon fått en vit mapp vari hon kan samla inspiration till sitt bröllop. Andrea blev glad. Andreas sambo blev lite mindre glad. ” Det hjälper inte att springa”, sa han, ”hon hinner alltid ikapp mig”. På gotländska sa han det.


Gabbis fick en Jesusväska. Hon verkar glad hon med. Det är roligt att fixa presenter till vänner med så specifika intressen.

Vi firade födelsedagsbarnen i Gabbis rum, som tur var hade alla studenterna i korridoren på hennes kristna studenthem åkt på påsklov. Fast man får dricka vin. Det är pojkar på rummet som är förbjudna.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Specifika intressen"... *asg*!!! Och ja, Lisa, det var fint, omtänksamt och stort att du gav A denna present, trots att du visste vilken plåga det skulle betyda för omgivningen! ;-) Gab